KOMENTÁŘ K VIDEU: SKLIZEŇ MRKVE BEZ RÝČE
Mrkev se obvykle sklízí rýčem nebo rycími vidlemi.
Tyto nástroje jsou nepostradatelným pomocníkem při podzimní sklizni,
kdy se sklízí mrkev najednou, především pro uskladnění.
Koncem jara a během léta už bývají rané odrůdy mrkve dost veliké na to, aby se daly použít v kuchyni,
například při zavařování okurek, při vaření nebo jen tak na chroupání.
Nechci vyndat víc mrkví, potřebuji jen jednu nebo dvě.
Ráda ji sklízím postupně, abych měla vždy čerstvou.
Často se ale stávalo, že mi v ruce zůstal jenom trs zelené natě a mrkev držela pevně v zemi.
A při dalším pokusu o vytažení se ještě přetrhla..
Aby se dala vytáhnout snadněji, je důležité nejdřív záhon zalít.
Další trik spočívá v tom, že před vytažením kořen lehce zatlačím do země.
Tím se přetrhnou kořenové vlásky, zvětší se otvor a pak už jen mrkev
krásně vytáhnu ze země, přičemž ostatní zůstanou.
Není nad čerstvě sklizenou zeleninu.
Nejnovější videa
Heřmánek pravý
Heřmánek pravý je jednoletá nebo ozimá léčivá rostlina. ...
Lilek, baklažán
Lilek se v tropických oblastech pěstuje jako vytrvalá rostlina, u nás výhradně jako jednol ...
Cibule jarní
Cibule kuchyňská je dvouletá nebo vytrvalá rostlina s robustním dutým stonkem. Potřebuje ...
Papriky
Paprika se u nás pěstuje jako jednoletka, v teplých oblastech roste jako vytrvalý keřík. ...